Uprava policije informacija za period od 09.08. do 13.08.2019. godine

Dana 09.08.2019.godine u 17,25 sati  dežurnoj službi policijske stanice Goražde, prijavljeno je da je u  Urgentni centar Kantonalne bolnice  Goražde,  doveženo jedno NN lice koje je palo sa traktora. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a  Goražde koji su utvrdili da se radi o licu  A.S., iz Goražda, koji je upravljajući motokultivatorm “Goldini” u ulici Muhidina Mašića – Munje, Grad Goražde  pao sa motokultivatora, te je tom prilikom  zadobio tjelesne povrede.  Dežurni ljekar konstatovao je da je gore pomenuti zadabio povrede u vidu kontuzije na  glavi, ali se nije izjasnio o stepenu povreda. Izvršeno alkotestiranje istog i utvrđeno prisustvo alkohola u urganizmu 1,82 g/kg. Protiv lica A.S.,  naknadno će biti poduzete Zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 09.08.2019. godine policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde,  uručili su prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira  licu B.N., iz Goražda, zbog fizičkog napada na  lice Z.A., iz Sarajeva.

Dana 09.08.2019. godine službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde,  su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu,  dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” člana 239. stav 3. KZ F BiH, protiv osumnjičenog B.A.,  iz Goražda.

Dana  11.08.2019.godine u 12,00 sati na magistralnom putu M-20 u mjestu Vranići – Grad Goražde dogodila se sobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je izvršila uviđaji utvrdila da su učesnici saobraćajne nezgode: P.D., nastanjen u Foči RS BiH, S.V., nastanjen u Sremskoj Mitrovici – R.Srbija, i O.R., nastanjen u Goraždu. Vozaču P.D., uručen je prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 11.08.2019.godine u 16,00 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obatio se M.H., nastanjen u Goraždu i prijavio da je njegovoj malodobnoj kćerki lice Š.S., pokucao na prozor porodične kuće te da je nakon otvaranja istog otvorenom šakom udario u predjelu glave. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goržde koji su potrvrdili navode prijave, te licu Š.S., nastanjenom u Goraždu uručili prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

bpk.gov.ba