Revanš 3. pretkola Evropske lige

Bh. predstavnici u UEFA Evropskoj ligi Sarajevo i Zrinjski večeras od 19 sati igraju revanš utakmice trećeg pretkola. Zrinjski će u Širokom Brijegu dočekati švedski Malme, dok Sarajevo gostuje u Bjelorusiji kod BATE Borisova. 

Aktuelni prvak BiH FK Sarajevo u prvom susretu na Bilinom Polju u Zenici je poražen sa 2:1, iako je “bordo tim” prikazao kvalitetnu igru u duelu sa renomiranim protivnikom. Trener Sarajeva Husref Musemić pred polazak u Bjelorusiju je kazao da se njegovi igrači nisu predali i da još postoji realna šansa za plasman u play-off Evropske lige.

“Vjerujem u svoju ekipu. Ubijeđen sam da možemo postići gol i ponoviti igru iz Zenice, iako nismo imali koncentracije i sreće u pojedinim trenucima. Moramo ih pokušati učiniti nervoznim i čekati momenat kada možemo napraviti adekvatan pritisak da napravimo šansu ili damo gol. Nećemo ih pustiti da prelagano igraju jer imaju pozitivan rezultat, moramo u svakom trenutku pokušati izvršiti pritisak gdje možemo napraviti šansu”, kazao je Musemić.

HŠK Zrinjski na stadionu Pecara u Širokom Brijegu od 19 sati igra protiv Malmea, a švedski sastav je u prvom susretu slavio ubjedljivu pobjedu 3:0. Raspoloženi domaćin bio je prejak za Mostarce koji nisu uspjeli ponoviti igru iz prethodne runde kada su eliminisali favorizirani Utrecht iz Holandije. Fudbaleri Harija Vukasa danas će imati težak zadatak da nadoknade zaostatak od tri gola, a da pritom sačuvaju vlastitu mrežu.

“Svi znamo što nogomet može donijeti i koliko je mala granica između odlaska gore i padanja na dno i našu nadu nam ne može nitko oduzeti. Argument za tu nadu koju imamo je naša priprema za ovu utakmicu. Nismo igrali prvenstvenu utakmicu i relativno smo se odmorili, imali mirnu pripremu, napravili neke ideje i možemo reći da smo spremni”, izjavio je Vukas.

Revanš trećeg pretkola UEFA Evropske lige BATE Borisov – Sarajevo gledajte u direktnom prijenosu na BHT1 od 18:55 sati, a kombinovani prijenos mečeva Zrinjski – Malme i BATE Borisov – Sarajevo možete pratiti na BH Radiju 1.

bhrt.ba