Zvanično: Edin Džeko produžio ugovor s Romom do 2022. godine

Naime, posljednjih nekoliko sedmica mediji u Italiji su plasirali veliki broj informacija o navodnom odlasku Džeke iz Rome. Najčešće se spominjao Inter kao naredna destinacija našeg napadača, ali od toga očito neće biti ništa.
“Posljednjih nekoliko sedmica sam shvatio koliko klub želi da ostanem ovdje”, rekao je Džeko odmah nakon potpisa novog trogodišnjeg ugovora.

“Moji razgovori sa čelnicima kluba, posao koji smo radili s trenerom, odnos s mojim saigračima i ljubav navijača ponovo su učinili da shvatim šta sam naučio ovdje tokom protekle četiri godine. Ovdje imam sve što mi je potrebno da osvojim nešto i presretan sam što ću ovdje ostati još neko vrijeme”, dodao je Džeko.

Podsjetimo, Džeko je u Romu došao u ljeto 2015. godine. U četiri odigrane sezone postigao je 87 pogodaka u 179 nastupa, što ga je svrstalo na sedmo mjesto najboljih strijelaca kluba u historiji.

Prvi igrač koji je postigao 50 golova u tri od pet liga petice (Bundesliga, Premiership i Serie A), Džeko je također strijelac i više od 50 pogodaka za reprezentaciju BiH. Također, u sezoni 2016/17. bio je najbolji strijelac Serije A.

klix.ba