BPK : Informacija Uprave policije

Dana 16.08.2019.godine u 10,50 sati u ul.Rabite – Grad Goražde, dogodila se  saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je izvršila uviđaj i utvrdila da su učesnici saobraćajne nezgode H.A.,  iz Goražda, i A.A., iz Ilidže. Protiv učesnika saobraćajne nezgode bit će poduzete Zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 16.08.2019.godine u 20,40 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se G.A.,  nastanjen u Goraždu i prijavio da mu je lice S.E., iz vozila u ul.Z.Imamovića upućivao psovke. Policijski službenici  ispitali su navode prijave, te licu S.E., nastnjenom u Goraždu uručili prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog drskog ponašanja.

Dana 17.08.2019.godine u  22,00 sati  policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde, uručili su prekršajne naloge iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog drskog ponašanja licima S.M., i  I.N., nastanjeni u Goraždu.

Dana 18.08.2019.godine u 20,50 sati patrola policije policijske stanice Prača je u mjestu Prača – Pale F BiH, na magistralnom putu M-5, izvršila zaustavljanje i kontrolu nad putničkim motornim vozilom kombi marke “VW” kojim je upravljao E.F., iz Sarajeva, gdje je utvrđeno da isti prevozi iscijepano ogrijevno bukovo drvo bez potrebne dokumentacije. Na lice mjesta izašao je radnik Kantonalne uprave za šumarstvo BPK-a Goražde koji je utvrdio da se radi o količini od 1,5 m3 iscijepanog drveta, te će poduzeti  Zakonom predviđene  mjere iz svoje nadležnosti.