Ministarstvo za boračka pitanja BPK Goražde finansijski je podržalo deset projekata udruženja koja okupljaju boračku populaciju na području ovog kantona

Ugovore čija je ukupna vrijednost 57.000 KM danas su  potpisali resorni ministar Edin Aganović i predstavnici boračkih udruženja.

Na javni poziv ministarstva pristiglo je 12 aplikacija a odobreno je finansiranje deset projekata boračkih udruženja među kojima je kontinuirani projekat kombi prevoza za koji je izdvojeno 42.000 KM.

„ Savez RVI „Sinovi Drine“ BPK Goražde kao i svake godine aplicirao je sa projektom prijevoza koji vršimo svakodnevno za kompletnu boračku populaciju na relaciji Goražde – Sarajevo. Takođe vršimo i prijevoz na banjsko-klimatsko liječenje u Fojnicu i na Ilidžu, tako da je iznos sredstava isti kao i prethodne godine“ – pojasnio je predsjednik Saveza RVI „Sinovi Drine“ BPK  Safet Sijerčić.

Ministar za boračka pitanja bPK Goražde Edin Aganović ističe da je ukupno 15. 000 KM dodjeljeno  za ostale odobrene projekte boračkih udruženja.

„ Nažalost, zbog teške situacije u kantonalnom budžetu, to je iznos koji smo mogli izdvojiti ove godine za individualne projekte boračkih udruženja i sredstva su znatno manja nego u prošloj godini. Komisija je izvršila bodovanje i dodjelila sredstva u skladu sa kriterijima“ – pojasnio je resorni ministar BPK Goražde.