MRK Goražde se neće ugasiti uprkos finansijskim problemima

Nova uprava na čelu s bivšim rukometašem Damirom Marevcom uhvatila se ukoštac s ozbiljnim finansijskim problemima s ciljem da klub opstane u Premijer ligi BiH.

“Ekipa se okupila i zvanično smo počeli pripreme za novu sezonu. Uz pomoć kantonalnih vlasti osigurali smo dio novca za isplatu dijela dugovanja prema igračima, kako se klub ne bi ugasio i to nam je prioritet, da izmirimo obaveze prema igračima i trenerima. Kad smo mislili da je kraj, ipak se dogodilo nešto pozitivno”, izjavio je Damir Marevac, predsjednik MRK Goražde.

Optimizma u redovima goraždanskog premijerligaša ne manjka, iako su klub napustila dvojica standardnih prvotimaca, pojačanje je povratak Armina Marića i Nedima Pilava koji će ponovo zaigrati u dresu Goražda, dok u klubu računaju i na Damira Delića i Ajdina Bukvu s kojima će obaviti razgovore u narednom periodu. U upravi kluba su sigurni da bi u novoj sezoni mogli ostati na sredini tabele, a Marevac dodaje kako će uprava nastojati osigurati sredstva i za druge obaveze koje nisu male.

“Predstoje ljekarski pregledi, pripreme za turnir 7. septembra, kotizacija i Rukometni savez traži da treneri budu licencirani, sve to košta, ali nadamo se da vlasti i privrednici neće dozvoliti da se ovaj klub ugasi, već će pomoći upravi da se riješe nagomilani problemi i spasi klub”, kaže Marevac.

Kako nezvanično saznajemo, dio sredstva za opstanak goraždanskih premijerligaša mogao bi se osigurati iz dobiti Ginexa, a među njima je i MRK Goražde čiji je plan rashoda za natrednu sezonu iskazan u zahtjevu za sponzorstvo Ginexu oko 183.000 KM, a dugovanja prema dobavljačima više od 76.000 KM.