U planu gradnja novog prihvatilišta za pse u Prači

Tender za izbor izvođača za izgradnju trebao bi biti raspisan krajem ovog mjeseca.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Haris Bašić i vršilac dužnosti direktora  Kantonalnog javnog preduzeća Nirves Bulaja posjetili su danas prihvatilište za napuštene i izgubljene životinje u Prači gdje im je, između ostalog, detaljno predstavljen idejni projekt izgradnje novog savremenog prihvatilišta za pse.

Ministar je u razgovoru sa kolegama izrazio zadovoljstvo dosadašnjim angažmanom menadžmenta Veterinarske stanice, kao i radom i brigom uposlenika prema psima. Posebno je istakao važnost postojanja kontinuiranog praćenja rada prihvatilišta od nevladinih udruženja i volontera koji se bave pitanjima zbrinjavanja pasa lutalica.

-Uvjeren sam da će izgradnja novog prihvatilišta biti završena u rekordnom roku, jer je to apsolutno u interesu zajednice. Prilikom posjete smo se uvjerili da su poboljšani uslovi za boravak, kao i da psi dobijaju kvalitetnu ishranu – rekao je ministar Bašić.

Tender za izbor izvođača za izgradnju trebao bi biti raspisan krajem ovog mjeseca. Ministarstvo privrede je za prvu fazu izgradnje izdvojilo sredstva u iznosu od milion KM, dok će za drugu fazu iz budžeta za narednu godinu biti izdvojeno 1.405.000 KM, a sve na osnovu ranije izrađene studije izvodljivosti, saopćio je Press KS.

faktor.ba