Za sretan početak škole Prevent grupacija obezbjedila školski pribor i slatkiše za 200 prvačića

Za sretan početak škole Prevent grupacija obezbjedila školski pribor i slatkiše za 200 prvačića Prevent grupacija je organizirala prijem za više od 200 prvačića, djece svojih uposlenika, u različitim gradovima širom BiH.

Za njih su obezbjedili školski pribor i slatkiše, a prijem je organiziran i u Goraždu i to za 50 polaznika u prve razrede osnovnih škola. „Svjesni smo važnosti obrazovanja u svim segmentima društva, te kroz različite projekte u lokalnim zajednicama doprinosimo poboljšanju obrazovnog sistema i uvjeta u vrtićima i školama. Ono o čemu posebno vodimo računa su naši uposlenici. Pored redovnih poklona za porodilje, novogodišnje paketiće i različita nagradna takmičenja, za djecu naših uposlenika svake godine obezbijedimo pogodnosti prilikom nabavke školskog pribora. Ove godine smo odlučili počastiti mališane koji kreću u prvi razred, i to paketićima sa školskim priborom i slatkišima, te im predstaviti radno mjestu njihovih roditelja“, istakao je ovom prilikom Nermin Mujezinović, direktor Preventa u Goraždu.

Također Prevent ostaje opredjeljen vrijednostimo kao što su transparetnost, poduzetnička vizija i zalaganje kako bi osigurali kontinu

iran rast, održiva radna mjesta i razvoj lokalnih zajednica u kojima djeluje.

„Prema podacima koje smo prikupili za Goražde, više od 50 prvačića koji su ove godine krenuli u školu su djeca naših uposlenika, što je zaista impozantna činjenica, imajući u vidu ukupan broj upisane djece na području naše regije. Zadovoljstvo nam je da i na ovaj način doprinosimo jačanju kompletnog druptva i ovom prilikom želimo sretan i uspješan početak novog poglavlja za naše prvačiće. Kada je u pitanju poslovanje Preventa u Goraždu, nastavljamo ulagati u razvoj i ovu priliku koristim da istaknem da smo u proteklom periodu pokrenuli proizvodnju za BMW, a upravo jučer dobili potvrdu za početak novog projekta Ford Galaxy“, kazao je direktor Preventa.

gorazdeonline.ba