BPK : Informacija Uprave policije

Dana 06.09.2019.godine u 13,35 sati službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a  Goražde su u ul.22.Maj – Grad Goražde,  primjetili  putničko motorno vozilo marke “Audi Q5” koje se kretalo u pravcu ulice Mašića Muhidina Munje – Grad Goražde, a  potom  se zaustavilo u pomenutoj ulici, te je  vozač P.Š., izašao iz istog i ostavio  jednno  PVC pakovanje, nakon čega se udaljio u pravcu grada. Uviđaj na licu mjesta izvršili su službenici  Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde, koji su pronašli navedeno PVC pakovanje sa sadržajem bjele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Kokain” ukupne bruto težine 10,60 grama. Istog dana u 14,25 sati u ulici Ferida Dizdarevića – Grad Goražde lice P.Š., uz upotrebu sredstava za vezivanje lišen je slobode. U vremenu od 17,45 do 18,35 sati na osnovu usmene naredbe Sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Goraždu uz saglasnost Kantonalnog tužioca policijski službenici izvršili su pretres porodične kuće i pomoćnih objekata  P.Š., u mjestu  Sadba – Grad Goražde. Takođe u vremenu od  18,50    do 19,15  sati izvršen prteres stana u ulici Ferida Dizdarevića,vlasništvo T.A., a koji koristi gore navedeni kao i  putničko motorno vozilo marke “Audi Q5” kojom prilikom su  pronađena  i privremeno oduzeta dva mobilna aparata sa   pripadaujućim sim karticama,kao i  dvije sim kartice. Lice P.Š., je u 19,45 sati smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde. Upoznat dežurni Kantonalni tužilac koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ  F BiH.

Dana 06.09.2019.godine u 14,20 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se uposlenik Kantonalne uprave za šumarstvo BPK-a Goražde i prijavio bespravnu  sječu  3,26 m šume u predjelu  Zubovića – Grad Goražde, od strane lica H.J., nastanjenog u mjestu Zubovići – Grad Goražde Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde koji su izvršili uviđaj. Rad na dokumentovanju i kvalifikaciji događaja je u toku.

Dana 08.09.2019.godine u 18,45 sati u operativni centar MUP-a BPK-a Goražde obratio se policijski službenik policijske stanice Čajniče i prijavio da mu se obratila P.M.,  iz Novog Goražda i prijavila da je u mjestu Potkozara – Grad Goražde, izvršen nasilan ulazak u kuću V.R.,. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je ispitala navode prijave i utvrdila da su na kući V.R., koji je nastanjen u Baru, na  spratu  kuće nasilno otvorena vrata, a da je u prizemlju kuće razbijen prozor, te da iz kuće nije ništa otuđeno. Uviđaj je izvršen od strane službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde. Dalji rad na događaju, kvalifikaciji i pronalasku počinilaca je u toku.

Dana 08.09.2019.godine u 21,20 sati u ulici Muhidina Mašića-Munje – Grad Goražde dogodila se saobraćajna nezgoda,  sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da su učesnici saobraćajne nezgode H.E.,  i A.K.,  iz Goražda. Vozač H.E., je alkotestiran gdje je kod istog ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu u iznosu od 1,21 g/kg, dok  kod vozača A.K., nije ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu. Vozaču H.E., uručen  je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u BiH