U Goraždu promovisana knjiga Vlatka Glavaša „Kapiten jednog teškog vremena“

U povodu Dana oslobođenja Dana BPK I Grada Goražda u Centru za kulturu u ovom gradu danas je promovisana knjiga „Kapiten jednog teškog vremena“ autora Vlatka Glavaša.

O knjizi su govorili bivši fudbalski reprezentativac Nudžein Geca i novinar Muhamed Bikić.

„ Nikada neću zaboraviti utakmicu u Brazilu, gdje nam je upravo Vlatko bio kapiten a te ‘96 godine je stvarana fudbalska reprezentacija BiH. Svi smo ponosni na taj period i to se ne smije zaboraviti – kaže Nudžein Geca .

Novinar Muhamed Bikić istakao je da je Vlatko Glavaš  simbol BiH i kao sportista i kao čovjek.

„ Igrajući za našu državu kada je bilo najteže, upravo Vlatko je primjer kako je jedan sportista  iz Bugojna ostvario sve snove igrajući u Bundes ligi, za reprezentaciju i oprostivši se protiv selekcije svijeta“- kazao je Bikić.

„Kapiten jednog teškog vremena“ knjiga je koja opisuje sve ono što se dešavalo istaknutom bh. nogometašu, tokom njegove sportske karijere.

„ Nakon 35 promocija širom BiH posebno mi je drago da sam na današnji dan u našem Goraždu koje je uvijek bilo poznato po sportistima. Ova knjiga nije samo o meni, nego svjedočenje jedne generacije koja je dala itekako doprinos da danas imamo jednu od respektabilnih selekcija u Evropi. Zato nikad ne smijemo zaboraviti tu našu generaciju, posebno mlađe generacije, kojima su danas uzori Džeko, Pjanić“.

Promocija knjige bit će upriličena i u drugim gradovima širom BiH.