Svečano otvoren XII međunarodnišahovski turnir ”GORAŽDE 2019.”

Doprinos u obilježavanju 18. septembra – Dana Grada Goražda i BPK-a dali su i članovi Šahovskog kluba ”Goražde”. Tim povodom, u Domu mladih Centra za kulturu Šahovski klub ”Goražde” danas je organizovao 12. Međunarodni šahovski turnir ”Goražde 2019.“.

Ovo je tradicionalni turnir koji se organizuje povodom oslobođenja našeg Grada, a do sada je učešće na Turniru uzeo veliki broj igrača iz Bosne i Hercegovine i susjednih država.

Na ovogodišnjem Turniru učešće će uzeti oko 50 igrača iz BiH, Srbije, Crne Gore i po prvi put igrači iz Turske, a obezbijeđeno je i 10 redovnih nagrada i 9 specijalnih, ukupnog nagradnog fonda 3.300,00 KM.

U ime organizatora, učesnike turnira pozdravio je Bajro Obuća, predsjednik  ŠK ”Goražde”, dok je riječi dobrodošlice na obale rijeke Drine učesnicima turnira poželio gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović koji je ovaj prestižni turnir proglasio otvorenim.

Međunarodni šahovski turnir u Goraždu spada u red takmičenja za koji šahisti pokazuju značajno interesovanje, svakako i zbog toga što je rejtingovan kod Međunarodne šahovske federacije.