Potvrđena optužnica protiv zastupnice u Goraždu koja je gađala flašom predsjednicu Skupštine

Incident se dogodio 31. jula ove godine. Milović i Velić su se verbalno sukobile, a potom je optužena fizički napala predsjedavajuću gađajući je plastičnom flašom u kojoj je bila voda. Pogodila je u desnu nadlakticu.

Potom je uzela drugu plastičnu flašu sa stola i ponovo je bacila u pravcu oštećene, pogodivši je ovaj put u predjelu lica, a Velić je, kako se navodi u optužnici, zadobila povrede. Ljekari su konstatovali da je oštećena zadobila krvni podliv na ruci i ogrebotinu kože ispod desnog oka.

“Iz dokaza prikupljenih u toku istrage, a prije svega iz Zapisnika o ispitivanju osumnjičene i Zapisnika o saslušanju svjedoka MUP-a BPK Goražde, Uprave policije, Sektora kriminalističke policije, Odsjek kriminalističkih istraga, Izvještaja o izvršenom pregledu Kantonalne bolnice Goražde, te Nalaza i mišljenja vještaka medicinske struke u predmetu, proizilazi osnovana sumnja da je osumnjičena Daliborka Milović počinila krivično djelo koje joj se stavlja na teret u mjestu, vremenu i na način kako je to opisano u optužnici”, navodi se u optužnici Tužilaštva BPK.

Podsjetimo, do sukoba je došlo tokom tačke dnevnog reda Izbor članova Nezavisnog odbora za izbor policijskog komesara. Milović je povukla vitalni nacionalni interes i upozorila predsjedavajuću Skupštine BPK Gorazde na krivičnu odgovornost kod glasanja oko Nezavisnog odbora za izbor komesara. Potom je sjela za govornicu i nakon dužeg perioda predsjedavajuća je prekinula. Tada je došlo do sukoba, a intervenisala je i policija.
klix