Uprava policije informacija za period od 27.09. do 30.09.2019. godine

Dana 27.09.2019.godine službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde, su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu,  dostavili Izvještaj o počinjenom KD-u “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239 stav 3. KZ F BiH, protiv osumnjičenog H.A., iz Goražda.

Dana 27.09.2019.godine u 17,10 sati policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde su u ul. Čajnička – Grad Goražde izvrršili zaustavljanje putničkog motornog vozila marke “Peugeot 307” kojim je upravljao H.M., iz Goražda. Prilikom kontrole kod navedenog je pronađeno pet PVC pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ”Speed”, ukupne bruto težine 11,36 grama. Lice H.M., pozvan je u službene prostorije MUP-a Goražde, gdje je nad istim zavedena kriminalističke obrada. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo iz čl.239 st.3 KZ F BiH “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Dana 27.09.2019.godine u 23,30 sati policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde su u ul.Jusufa Duhovića – Grad Goražde,  lišili slobode vozača V.D., nastanjenog u Goraždu, zbog odbijanja da se podvrgne alkotestiranju, te je isti smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde, gdje je navedenom uruče prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaj na putevima u Bosni i Hercegovini.

Dana 28.09.2019.godine u 17,10  sati službenici  Sektora kriminalističke policije  MUP-a BPK-a Goražde  su u ulici Sarajevska –  Grad Goražde, kod  lica J,A., nastanjenog u Goraždu ,  pronašli jednu pvc karticu, sa trgovima bijele praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ  F BiH.

Dana 28.09.2019.godine u 20,39 sati policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde su u ulici Enesa Turkovića – Grad Goražde,  lišili slobode lice Z.N.,  nastanjenog u Goraždu, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola (2,01 g/kg), te je isti u 20,55 sati smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde, gdje je navedenom uručen prekršajni nalog iz oblasti  Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u Bosni i Hercegovini.

Dana 29.09.2019.godine u 15,40 sati dežurnoj  službi policijske stanice Ustikolina obratio se vjerski službenik  nastanjen u Ustikolini, općina Foča FBiH i prijavio da mu je u mjestu Ustikolina, u jednoj trgovinskoj radnji lice H.M., nastanjen u Ustikolini-Foča FBiH,  upućivao pogrdne riječi i vrijeđao na vjerskoj osnovi. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je ispitala navode prijave.  Lice H.M., je pozvan u službene prostorije policijske stanice Ustikolina gdje je alkotestiran kojom prilikom je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u visini od 1,83 g/kg, te je isti u 17,00 sati lišen slobode,  i smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde. Navedeno je uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog vrijeđanja nacionalnih i vjerskih osjećanja u alkoholisanom stanju.

bpk.gov.ba