BPK : Informacija Uprave policije

Dana 01.10.2019.godine u 07,25 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratila  se Š.S., nastanjen u ul.1 Slavne višegradske brigade – Grad Goražde i prijavila  da  je izvršen nasilan ulazak u podrumske prostorije,te da je otuđena jedna motorna pila. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je ispitala   navode prijave, obezbjedila lice mjesta dok su uviđaj izvršili službenici Sektora krimianlističke policije MUP-a BPK-a Goražde, kojom prilikom su utvrdili da da je nasilno otvorena još jedna podrumska prostorija, vlasništvo S.S.,  iz koje nije ništa otuđeno. Rad na navedenom događaju je u toku.

Dana 01.10.2019.godine u 10,50 sati dežurnoj službi  policijske stanice Goražde obratila  se S.E., nastanjen u ul.1 Slavne višegradske brigade – Grad Goražde i prijavio  da je izvršen nasilan ulazak  u 4 podrumske prostorije.  Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je ispitala  navode prijave i obezbjedila  lice mjesta, dok su uviđaj izvršili službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde. Rad na navedenom događaju je u toku.

Dana 01.10.2019.godine u 15,00 sati službenici Sektora kriminalističke policije  MUP-a BPK-a Goražde su lišili slobode lice H.E.,  iz  Goražda ,  zbog počinjenih više krivičnih djela “Teška krađa” iz člana 287 KZ F BiH, a u vezi sa članom 55 istog zakona, na području BPK-a Goražde. Lice H.E., je u 15,25 sati smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde.

Dana 02.10.2019.godine u 01,10 sati  dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se F.Dž., iz Goražda i prijavio da ga je u jednom ugostiteljskom objektu koji se nalazi u ul. Zaima Imamovića – Grad Goražde,  fizički napao M.J., iz Goražda. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je  ispitala navode prijave te lice M.J., pozvala do službenih  prostorija MUP-a gdje je izvršeno alkotestiranje  i ustanovljeno da F.Dž., ima 2,58 g/kg,  a M.J., ima 1,17 g/kg alkohola u organizmu. Istog dana u  01,35 sati lice M.J., je lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi  Goražde, gdje je navedenom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira,  zbog fizičkog napada na drugo lice u alkoholisanom stanju.