Maja Hrelja: Želja mi je zaigrati na Nou Kampu

Goraždanka Maja Hrelja već godinu nastupa za ŽNK Emina iz Mostara. Mostarski klub takmiči se u Premijer ženskoj ligi BiH, a ova 19-godišnja djevojka važan je dio ekipe. Ljubav prema nogometu kod Maje se rodila od malih nogu.

– Oduvijek me je najviše privlačila nogometna lopta. Dane sam provodila igrajući nogomet sa dječacima na ulici i tako sam i shvatila da je nogomet sport kojim se želim baviti – kaže Hrelja.

Svoju prvu utakmicu odigrala je sa 7 godina i sa dječacima.

– Tada nije postojao ženski klub pa sam svoje prve utakmice igrala za NK Azot u Goraždu. Godine 2015. osnovan je ŽNK SFK Libero gdje sam se ubrzo nakon osnivanja pridružila – priča Maja, koja je sada upisala fakultet Kriminalistčki i sigurnosni menadžment u Mostaru.

Ova mlada i ambiciozna nogometašica odlično se uklopila u sastav mostarske ekipe.

– Zadovoljna sam radom u klubu, ekipom koju imamo i upravom koja se prema nama odnosi fenomenalno. Ovaj klub je poseban jer smo svi kao jedna velika porodica i čast mi je što sam dio nje – riječi su mlade nogometašice.

Težimo ka boljem

Ove sezone ŽNK Emina bilježi sjajne rezultate.

– Smatram da smo u ovu sezonu ušli jako i spremno što pokazuju i naši rezultati. Zadovoljna sam svojim igrama i igrom čitave ekipe. Mi kao klub uvijek težimo ka boljem jer uvijek može bolje. Cilj je da ostanemo u vrhu tabele, da igramo dobar nogomet i dokažemo da smo zaslužili plej-of- smatra Hrelja.

Smatra da je ženski nogomet u BiH zapostavljen.

– Mnogi nisu informirani da postoji ženski nogomet u našoj drzavi tako da je jako teško naći i sponzore. Također ima i onih koji i znaju, a imaju predrasude. Misle da žene nisu za nogomet, roditelji nisu za to da njihova djeca treniraju nogomet i teško je naći djevojčice za treniranje- ističe naša sagovornica.

Van terena Maja je sasvim obična djevojka koja živi svoje snove, a također pomno prati i dešavanja u muškom nogometu.

– Od naših klubova navijam za Željezničar, a što se tiče stranih za Barcelonu. Omilijeni igrač mi je Ronaldinjo (Ronaldinho) , ali trenutno od aktivnih je Mesi (Messi). Moja neostvarna želja je da jednog dana zaigram na Nou Kampu ili upoznam Aleks Morgan (Alex) – zaključuje Hrelja, koja je ranije nastupala za mlađe selekcije reprezentacije, a sada naporno radi kako bi dobila poziv za A selekciju BiH.

avaz