Udruženje poslovnih žena u BiH nagradu „Snaga izvrsnosti“ promovisalo u Goraždu

Udruženje poslovnih žena u BiH u Goraždu je organiziralo druženje sa ženama iz ovog grada s ciljem promocije nagrade „Snaga izvrsnosti“ koju dodjeljuje ovo udruženje.

Susreti simboličnog naziva „Kafa u pet do pet“ organizirani u različitim gradovima BiH, namjenjeni su uspostavljanju mreže žena koje aktivno djeluju u raznim oblastima.

„ Cilj je motivišemo te žene da izađu iz sjene, da ih promovišemo i razgovaramo s njima kako bi zajedno sa onima koje žive recimo u Goraždu prepoznali  koje su to žene koje su izvrsne ovdje i koje čine snagu ovog grada“ – pojasnila je koordinatorica projekta „Snaga izvrsnosti“ Dragana Grbić – Hasibović.

Dodala je da je upravo s tim ciljem ustanovljena nagrada „Snaga izvrsnosti“ koju udruženje poslovnih žena u BiH dodjeljuje zajedno sa magazinom Gracija.

„  Želimo da se prepoznaju žene u različitim sektorima koje djeluju u lokalnim zajednicama, koje su sjajne i čine pokretačku snagu tih sredina. Međutim njihove priče ostaju neispričane ili ostaju na lokalnom nivou. Mi želimo kroz ovu nagradu da dođemo do tih priča, izvučemo ih na površinu i zajedno ispričamo. Do 15. Oktobra je moguće nominirati žene za ovu nagradu u raznim oblastima, potom slijedi online glasanje i glasanje žirija i dodjelujemo je 19. Novembra u Sarajevu na Međunarodni dan poduzetništva kada će biti izabrano sedam dobitnica nagrade „Snaga izvrsnosti“ za 2019. Godinu“ – istakla je Grbić – Hasibović.

Naglašeno je da je  nominovano više od 200 žena iz svih krajeva BiH, a nominacije su moguće u oblastima poduzetništvo, nauka i obrazovanje, društveni angažman, mediji i kultura, sport, opstanak i poljoprivreda.

„  Nominacija će biti i iz BPK Goražde. Mislimo da ćemo predstaviti kvalitetne kandidatkinje jer ovaj grad i naše žene to zaslužuju. Ističu se u raznim kategorijama, ne favorizujemo nikoga ali ćemo glasti pojedinačno za svaku. Ovo je prilika da istaknemo naše žene, njihovu snagu i rezultate koje postižu. Još nije kasno da se nominuju žene koje imaju šta predstaviti“ – kazala je predsjednica UO Udruženja poslodavaca BPK Goražde Šejla Bojadžija.

Nominacija uspješnih žena za nagradu  „Snaga izvrsnosti“  može se obaviti popunjavanjem obrasca na web sajtu Udruženja poslovnih žena u BiH do 15. oktobra, nakon čega slijedi online glasanje do polovine novembra. Nominacije mogu obaviti svi građani i građanke BiH.