Profesor Gavrankapetanović operira i u Goraždu

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović ponovo je boravio u Goraždu, gdje je uz asistenciju kolega Hasana Tanovića te ortopeda i anesteziologa Kantonalne bolnice Goražde Elvina Ćatovića i Elvire Kazagić obavio dva teška operativna zahvata.

Riješene su komplikacije nakon povrede ruke, odnosno potkoljenice i skočnog zgloba, kod pacijenata koji su ranije operirani u drugim centrima.

– Ovo je nastavak uspješne saradnje dvije ustanove s ciljem razmjene iskustava i obavljanja zajedničkih operativnih zahvata. Želja nam je da ortopedsku hirurgiju i traumatologiju na ovom području dalje unapređujemo, da od ovog područja napravimo edukativni centar i da ovo bude mjesto na koje će se oslanjati i sva susjedna mjesta, ne samo iz BiH nego i susjednih država. Ovo je jedna plemenita misija koju mi pozdravljamo, a koju su direktori bolnica Zlatko Kravić i Nermina Kamenica dobro prepoznali – kazao nam je dr. Gavrankapetanović.

Direktorica KB Goražde, prim. dr Nermina Kamenica ističe kako je ova saradnja izuzetno značajna za pacijente u Goraždu i ovu ustanovu.

– Zahvalni smo ortopedskom timu na čelu s profesorom Gavrankapetanovićem, šefom Seadom Bašićem i njihovim menadžerom Zlatkom Kravićem. Ovo su operacije koje mi možemo izvoditi u našoj bolnici, gdje imamo dobru operacionu salu i anesteziološki tim, ali su veoma zahtjevne, tako da ih naš ortoped sam ne može raditi – istakla je Kamenica.

Avaz