Muftija goraždanski Remzija ef. Pitić teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći

saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 8:35 sati na magistralnom putu Sarajevo – Foča, u mjestu Kuta, jedna osoba je teško povrijeđena,a na vozilima je nastala materijalna šteta.

Kako saznajemo, došlo je do sudara Volva, kojim je upravljao R. P. iz Sarajeva,  i terenca marke Mercedes, za čijim upravljačem je bio R. A., također iz Sarajeva.

Tom prilikom je vozač Volva zadobio teške tjelesne povrede i prevezen je u Univerzitetsku bolnicu u Foči, gdje je zadržan na daljnjem liječenju. “Avaz” nezvanično saznaje da je riječ o goraždanskojm muftiji Remziji ef. Pitiću. On je zadobio prijelom ruke, te je iz Foče prebačen na liječenje u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Foča, a o svemu je obaviješten dežurni okružni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje,  koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje radi utvrđivanja tačnog uzroka saobraćajne nesreće i odgovornosti učesnika.

avaz.ba