Tuga i bol u Goraždu: Poznato vrijeme dženaze djevojke koja je ubijena u Sarajevu

Građani Goražda i Bosne i Hercegovine danas se opraštaju od Sumejja Dedović (25), koja je ubijena u stravičnom zločinu koji se u subotu u ranim jutarnjim satima u sarajevskom naselju Stup.

Podsjetimo, Sumejja je ubijena ispred kafane kod pijace Heco, a isti dan pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su Edvina Avdića koji se tereti za ubistvo ove djevojke.

Ministarstvo unutrašnjih poslova KS saopćilo je u subotu da su nakon prijave da je pronađeno beživotno žensko tijelo izašli na teren i obavili uviđaj kojim je rukovodio tužilac Kantonalnog tužilaštva.

Edvinu Avdiću, osumnjičenom za ubistvo, određen je jednomjesečni pritvor. Drugi uhapšeni je predat Sudskoj policiji Federacije BiH zbog ranije raspisane centralne potjernice.

“Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, potom, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao uticati na svjedoke, prikriti dokaze, ponoviti krivično djelo i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemiravanja javnosti”, pojašnjeno je iz Tužilaštva KS.

Dženaza-namaz tragično stradaloj Sumejji klanjat će se u 16:30 sati na mezarju Kolijevke u Goraždu.

 

radiosarajevo