Požar na lokalitetu sela Drugovići na području Općine Foča u FBIH

Mještani apeluju na nadležne da gase požar iznad sela Drugovići na području Općine Foča u FBIH. Na ovom lokalitetu od nedjelje kada je izbio požar,  gori šuma i nisko rastinje, te prijeti opasnost da se približi objektima koji su u blizini.

“To je lokalitet iznad Osanice, selo Drugovići. Trenutno u selu nije kritična situacija , ali mi smo zabrinuti jer gori šuma  i livade koje nisu košene. Uglavnom su ovdje ljudi napravili kuće ili vikendice, ali ne žive tu. Ja i supruga smo u nedjelju gasili požar. Ne znam ni čime smo više gasili, donosili smo vodu sa kanisterima, sa česme, gasili lopatama. Brzo je gorjelo i ne može se stići da ugasi. Uplašili smo se da se vatra ne proširi na selo jer nije daleko. Obavjestio sam policiju u Ustikolini i zvao za pomoć, još uvijek nema reakcije. Ako može da se nešto uradi da se spriječi dalje širenje požara”, apeluje Enes Drugović.

Enes i njegova supruga velikim naporima uspjeli su spriječiti vatrenu stihiju da dođe do samih kuća i vikendica u selu. Oko sela je ostalo zagrište, a vatra i dalje gori na udaljenosti od nekoliko kilometara.