Kantonalno tužilaštvo zatražilo pritvor za osumnjičenog K.S. koji je pokušao ubiti svog oca

Kantonalno tužilaštvo Goražde zatražilo je pritvor od 30 dana za osumnjičenog K.S (1963) koji je u noći 31.oktobra oko 2.30 pokušao ubiti svog oca K.Š.(1937) u ulici 43.Drinske brigade u Goraždu.

„Osumnjičeni inicijala K.S. rođen 1963. godine u porodičnom stanu u ulici 43.Drinske brigade nakon kraće prepirke fizički je napao svog oca oštećenog K.Š. rođenog 1937. godine. Tužilaštvo je ovaj događaj kvalifikovalo kao ubistvo u pokušaju, osumnjičeni se sam prijavio nakon počinjenog  dijela u MUP- BPK,  a u ovom trenutku Tužilaštvo je nakon uzimanja izjava i prikupljanja dokaza podnijelo prijedlog  Kantonalnom sudu u Goraždu zbog određivanja pritvora za osumnjičenog“, izjavio je Predrag Golubović, kantonalni tužilac u Goraždu.

Prema njegovim riječima uviđaj je obavljen i prikupljeni su određeni dokazi međutim  potrebno je vršiti vještačenja koja će se obaviti iduće sedmice.

„Oštećena osoba je zadržana u  Kantonalnoj bolnici s obzirom da  riječ o starijem licu narušenog  zdravlja. On je zadobio dvije posjekotine u predjelu glave, riječ je o velikim posjekotinama prema preliminarnim rezultatima. Mi još uvijek  nemamo nalaz vještačenja o karakteru i vrsti povreda međutim ono što se vidi iz preliminarnog nalaza, što je dostavljeno od strane Kantonalne bolnice  bolnice, je da je oštećeni trenutno stabilan. S obzoirom na njegove godine i zdravstveno stanje koje je iz nekih drugih razloga narušeno, bilo kakve prognoze su neizvjesne“, izjavio je Golubović.

Očekuje se zakazivanje ročišta na Kantonalnom sudu, a  lice K.S. je zadržano u pritvoru još 24 sata.