Povodom 3. Decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

ĐACI GORAŽDANSKE OŠ „HUSEIN EF. ĐOZO“ POSJETILI RADIONICU „ ŽIVOTNA POMOĆ“

Članove i zaposlenike u radionici „ Životna pomoć“ koja je dio velikih aktivnosti goraždanskog Udruženja oboljelih od cerabralne paralize i distrofije, danas su posjetili đaci četvrtih razreda goraždanske Osnovne škole „ Husein ef. Đozo“ .

Došli su sa svojim nastavnicama i pedagoginjom, i u prostorije radionice unijeli svu raskoš njihove energije, osmjeha i iskrene dobronamjernosti da sa članovima i članicama udruženja obilježe 3. decembar – Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

-Mi smo ovdje da posjetimo naše prijatelje, da pokažemo kako poštujemo sve ono što radi ovo Udruženje, da vide kako i mi đaci znamo cijeniti njihov trud – kazao je Ajdin Valjevčić.

Njegova drugarica Emina Geca kaže kako je dobro što su u planu škole i ovakve posjete udruženjima iz Goražda.

-Mislim da je lijepo što smo došli ovdje da pokažemo članovima udruženja i osobama sa invaliditetom da želimo da budemo njihovi drugari – poručila je Emina.

Na brojna pitanja đaka o radu udruženja i radionice odgovarala je predsjednica Udruženja Mirsada Ćulov i zahvalila im se ne posjeti i vedrini koju su donijli sa sobom. Na kraju posjete zajednička fotografija i obećanje da će naredni suret prijatelja biti vrlo skoro.

S.K.