Novogodišnji bazar OŠ Fahro Baščelija

U Osnovnoj školi „Fahrudin Fahro Baščelija“ u Goraždu održan je  peti po redu  Novogodišnji bazar. Brojni posjetioci po simboličnim cijenama imali su priliku kupiti raznovrsne predmete koje su mjesecima vrijedno izrađivali učenici, nastavnici i roditelji.

Direktorica škole Jasmina Djana ističe da je cilj održavanja Novogodišnjeg bazara  razvijanje poduzetničnog duha kod učenika, koji su i ovoga put pokazali izuzetnu kreativnost  i inovativnost.

„ Sretni smo što se naša lijepa tradicija nastavlja. Učenici i zaposlenici su i ovaj put pokazali veliko interesovanje za učešće u kreiranju ideja na časovima, razrednim zajednicama a potom su učenici vrijedno radili na brojnim časovima. Sredstva za nabavku materijala za sve izložene artikle, crpili smo i iz zarade koju su učenici ostvarili na prošlogodišnjem bazaru“ – kazala je Djana.

Osvrčući se na ishode svih dosadašnjih bazara ovoj školi su mišljenja da je ova aktivnost dala očekivane rezultate

I učenici su zadovoljni bazarom koji za njih predstavlja priliku da pokažu svoju kreativnost, izrade proizvod, odrede cijene i prodaju ga.

„ Ovaj bazar je mnogo koristan za školu. Od prikupljenih sredstava do sada smo kupili klupe, uradili dva kabineta, jedan dio iskorišten je i za projekat „Sobičak“ te za razne druge aktivnosti“ – pojašnjava učenica ove škole Vildana Hurić.

Ove godine od prodaje raznovrsnih predmeta na bazaru je prikupljeno oko 6.000 KM.

„ Novac će kao i uvijek biti utrošen za poboljšanje uslova školovanja. Prioritete će zajedno odrediti ,  učenici , nastavnici i roditelji djece koja pohađaju ovu školu a ne sumnjam da će odluke biti od koristi za učenike“ – kazala je direktorica OŠ „Fahrdin Fahro Baščelija“.