Njega kože: Najčešće greške koje pravimo zimi

 

Hladno vrijeme utječe na pojavu problema sa kožom, javlja se suha i ispucana koža na licu i rukama.

Kada je vani hladno zrak u zatvorenom prostoru sadrži manje vlage što utječe na isušivanje kože, a to može dovesti i do svrbeža.

Naročito u zimskom periodu treba paziti na njegu kože, te izbjegavati najčešće greške koje većina nas čini.

Ne mijenjamo proizvode za kožu

Većina nas ztokom cijele godine koristi iste proizvode za njegu kože, što i nije dobra ideja. Naime, temperature i zrak se mijenjaju tokom godišnjih doba i zahtijevaju različite tretmane.

Zimi koži treba više hidratacije. Nešto masnija krema će pomoći da koža bude zdravija i da se manje isušuje.

Ne koristimo piling

Piling kože jednako je bitan ljeti kao i zimi. Nakupljanjem mrtvih stanica, koža može izgledati ispucalo, a i proizvodi za njegu kože neće jednako dobro funkcionirati ako ne obavljate piling kože.

S obzirom na to da je zima, budite nježni prema svojoj koži s pilingom, te odaberite one proizvode koji u sebi sadrže hranjiva ulja.

Zaboravljamo na usne i ruke

Tokom zime područja koja su najčešće izložena hladnoći su usne i ruke. Zato je veoma važno da ih njegujemo tokom cijelog dana.

Srećom proizvodi za njihovu njegu, odnosno krema za ruke i balzam za usne, neće zauzeti puno prostora u vašoj torbici, tako da ih uvijek možete nositi sa sobom.

Ne nanosimo kremu za lice u pravo vrijeme

Kako bi krema bila najefektivnija morate je nanijeti na tijelo i lice u pravo vrijeme. Najbolje vrijeme za to je naravno odmah poslije tuširanja, jer tada je koža još uvijek vlažna.

 

Faktor