Veliki uspjeh goraždanskih šahista

U Bošnjacima (Republika Hrvatska) je proteklih dana održan 25. Međunarodni šahovski OPEN turnir „Bošnjaci 2020“. Na ovom vrlo jakom i prestižnom takmičenju u konkurenciji 121 šahista/šahistkinja nastupila su u i četiri člana Šahovskog kluba „Goražde“: FM Efim Muratović, MK Jasmin Sadiković, Semir Pleh i Adnan Muratović.
U veoma jakoj konkurenciji (nastupio čak 21 takmičar sa međunarodnom titulom FIDE) goraždanski šahisti postigli su odlične rezultate.
Najbolji rezultat postigao je FIDE majstor Efim Muratović koji je sa 6,5 osvojenih poena iz 9 partija podijelio četvrto mjesto (po dodatnim kriterijima bio šesti) te mu je pripala vrijedna nagrada.
Veoma dobar rezultat postigao je i majstorski kandidat Jasmin Sadiković koji je sa 6 osvojenih poena iz 9 partija podijelio deveto mjesto (po dodatnim kriterijima pripalo mu je 19 mjesto). Sadikoviću je pripala četvrta specijalna nagrada u kategoriji rejtinga FIDE od 2001-2200 poena.
Trojica od četvorice goraždanskih šahista na ovom takmičenju popravili su i FIDE rejting i to: Adnan Muratović 42 poena, Semir Pleh 9,4 poena i Jasmin Sadiković 8,6 poena.