U većem dijelu Bosne magla, padavine u večernjim satima

U većem dijelu Bosne danas će biti maglovito uz nisku naoblaku, dok će u Hercegovini naoblaka biti mjestimična.

U Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama doći će do postupne naoblake. Padavine se očekuju u večernjim satima i tijekom noći na nedjelju. Na jugu će padati kiša. U većem dijelu zemlje padat će susnježica ili snijeg, s tim što u nizinama može padati i kiša. Padavine neće biti obilne.

U Bosni, vjetar će biti slab, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini će puhat vjetar južnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između -6 i 0, na jugu zemlje do 6 Celzijevih stupnjeva. Najviša dnevna uglavnom između -1 i 4, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni.

Biometeorološke prilike su povoljnije na jugu i jugozapadu zemlje, pretežno zbog dužih sunčanih intervala. U unutrašnjosti, mjestimično i sa dugotrajnom maglom, u gradovima uz povećanu koncentraciju štetnih supstanci u zraku, što će uzrokovati probleme, naročito rizičnim grupama poput djece, starijih i hroničnih bolesnika. Krajem dana, opšta slika će se djelimično pogoršati zbog blizine promjene, stoga su kod osjetljivih osoba moguće reakcije u vidu glavobolje, reumatskih bolova i nesanice.