FK Goražde počeo pripreme za nastavak prvenstva Prve lige FBiH

Fudbaleri Goražda počeli su pripreme za nastavak prvenstva Prve lige FBiH. Na prvom okupljanju pojavilo se 13 igrača, a narednih dana očekivanja su da će se u trenažni proces uključiti  i ostali  igrači  na koje klub računa u proljetnom dijelu prvenstva.

„ Ekipa se okupila nakon malo duže pauze tako da nastavljamo sa pripremama. Nadamo se da ćemo što spremije ući u nastavak sezone i nastaviti sa dobrim igrama iz prvog dijela“ – kazao je kapiten FK Goražde Eldin Dučić.

U stručnom štabu napominju da će se narednih dana krenuti  sa intenzivnijim pripremama.

„ Znamo da je MuamerAdžem otišao u Olimpik a na njegovoj poziciji stopera zamjenio ga je  Velić koji je odrastao u omladinskoj školi Željezničara i polusezonu je igrao u Orašju. Prema informacijama koje imamo radi se o kvalitetnom igraču  koji će se vjerujemo  uklopiti u tim i od kojeg očekujemo dobre partije“ –kaže trener FK Goražde Emir Sarajlić.

Dodaje da će se veći dio priprema odraditi   na pomoćnom stadionu u Goraždu te da odlazak ekipe na neko uslovnije mjesto još nije planiran.

Po njegovim riječima,  izvjesno je da će ekipa u skorije vrijeme odigrati i nekoliko prijateljskih utakmica za koje se protivnici  pažljivo biraju.

„ Prva liga je izuzetno kvalitetna i za provjeru zahtjeva i kvalitetne ekipe.  Pripreme traju ukupno šest sedmica što je neko optimalno vrijeme da se prođu sve faze da bi se ekipa u potpunosti pripremila. Mi ćemo raditi šest puta sedmično, sa jednim danom odmora. Vidjet ćemo nakon druge sedmice rada  da odigramo i prvu prijateljsku utakmicu i da do početka prvenstva odigramo bar četiri ili pet. Trudit ćemo se da tu nađemo kvalitetne protivnike da bi mogli testirati našu ekipu, koliko smo spremni i koliko možemo“ – naglašava trenr FK Goražde.

Početak proljetnog dijela prvenstva Prve lige F BiH planiran je 8 marta.