Cijelo Goražde večeras ostalo bez struje pa priključeno na alternativno napajanje

Grad Goražde i skoro cijeli Bosansko-podrinjski kanton večeras su bili bez električne energije zbog kvara na dalekovodu u vlasništvu Elektroprenosa BiH. Ipak, iza 21 sat snabdijevanje strujom je ponovo uspostavljeno, mada preko alternativnog priključka.

Kako je za Klix.ba izjavila Midheta Kurspahić, glasnogovornica JP Elektroprivreda BiH, kvar je nastupio zbog teških vremenskih uvjeta.

 

“Naše ekipe i ekipe Elektroprenosa BiH su zajedno na terenu i pronašli su rješenje za alternativno napajanje cijelog kantona preko Višegrada. Cijeli Bosansko-podrinjski kanton je priključen u 21 sat”, kazala nam je Kurspahić.

 

Goražde nije imalo struje oko sat i po. Na ulicama je bilo sablasno mračno, a mnogi stanovnici koji se griju na struju ostali su u hladnim stanovima.

 

Veći dio naše zemlje danas je pogodilo jako nevrijeme, a snažan vjetar oborio je stablo na ulazu u Goražde kod Donjeg mosta i ogradu kod Privredne banke.

 

Snijeg koji i dalje pada otežava rad i ekipama Elektroprivrede BiH i Elektroprenosa BiH koji će ovu noć provesti radeći na popravci dalekovoda.

 

Inače, bez struje su danas ostali i Višegrad, Foča, Rogatica, Sokolac, Han Pijesak, ali u većini mjesta je do noćnih sati uspostavljeno snabdijevanje.