Kantonalna bolnica Goražde: Postavljen šator za trijažu

Postavljanjem šatora za trijažu na samom ulazu u Kantonalnu bolnicu pooštrene su sve preventivne mjere u ovoj zdravstvenoj ustanovi i to prvenstveno u cilju zaštite ionako malog broja medicinskog osoblja, te ležećih pacijenata kao i stanovnika u cjelini.

„ Svi oni koji imaju potrebu da dobiju neophodne usluge u kantonalnoj bolnici morat će prvo proći trijažni proces. Naime u ovom šatoru 24 sata će raditi medicinski tehničar i doktor i oni će izvršiti sve neophodne pregleda, i tek na njihovu preporuku eventualni pacijenti moći će ući u naše prostorije“, kazao je dr. Fahrudin Balijagić pomoćnik za medicinska pitanja.

Po riječima direktorice bolnice Nermine Kamenica, urađena je i preraspodjela posla.

„ Naime svi doktori i medicinske sestre i tehničari, bit će na raspolaganju građanima 24 sata i pružit će pomoć onim pacijentima kojima je ona neophodna, a koji nisu zaraženi koronavirusom. To posebno napominjem, jer nastojimo zaštiti sve nas zajedno, a u prvom redu naše osoblje jer nažalost mi već duže vrijeme imamo problem sa kadrom.  No ono što imamo , radi punim kapacitetom”, kazala je direktorica Kantonalne bolnice.

Još jednom je uputila apel svim nadležnim da ovoj zdravstvenoj ustanovi nedostaje oprema u prvom redu mobilni RTG aparat, minimalno dva respiratora i sanitesko vozilo.