Sutra ujutro zasjeda Kantonalni štab Civilne zaštite, građani se pozivaju da se pridržavaju mjera koje su izdate

Komandant štaba Civilne zaštite Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Edita Velić izjavila je večeras da su na području tog kantona zabilježena dva nova slučaja oboljelih od koronavirusa.
I direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu dr. Sebija Izetbegović je potvrdila za N1 da su osim tri potvrđena slučaja u Sarajevu, analizom  utvrđena i dva oboljela u Goraždu i jedan u Tešnju.
– Imamo informaciju da su dva od pet testiranih na koronavirus pozitivni i da su to osobe za koje se smatralo da su bili u prvom kontaktu, odnosno najbliži saradnici osobe kod koje je već potvrđen prvi slučaj koronavirusa u BPK Goražde –istakla je Velić.
Za ujutro je najavila novu sjednicu kantonalnog štaba
– Kantonalni štab civilne zaštite će održati sjednicu rano ujutro kada se potvrde imena i kada se bude znalo o kojim osobama se radi. Do tada pozivam sve građane da se pridržavaju mjera i naredbi koje su izdate, da izbjegavaju socijalne kontakte i kretanja, a one koji budu u najbližem kontaktu sa osobama za koje se utvrdi da su u ova dva pozitivna slučaja, molimo da se prijave epidemiologu, kako bi se nad njima vršio zdravstveni nadzor – poručila je Velić.