Kunovac: U Ustikolini pet osoba u samoizolaciji, nema zaraženih

Načelnik općine Foča u Federaciji BiH Zijad Kunovac pozvao je sve sugrađane da bez ikakve dileme i rezerve poštuju sve naredbe i odluke nadležnih štabova uz maksimalnu primjenu općih mjera zdravstvene zaštite.

„Na području ove općine do sada je pet osoba u samoizolaciji i niti za jednu od tih osoba nije potvrđen nalaz na prisustvo koronavirusa. Policija vrši kontrole i provjerava stepen poštivanja mjera koje su naložene ovim osobama od kantonalnog inspektora, a  svi koji imaju informacije da se osobe u samoizolaciji ne pridržavaju naloženih mjera odmah o  tome  trebaju da obavijeste Policijsku stanicu u Ustikolini na broj 122 ili 038 518 101“ – kazao je Kunovac.

On je pozvao sugrađane da putem savjeta mjesnih zajednica ili općinskog štaba civilne zaštite potraže sve relevantne informacije koje se odnose na trenutnu situaciju i da ne nasjedaju na moguće dezinformacije koje kako je istakao svima mogu donijeti određene komplikacije i probleme…

„Općinski štab je izdao naređenja o čišćenju ulica i dezinfekciju i u stalnom je zasjedanju. Još jednom pozivam građane na složnost i disciplinu kako bi se zajedničkim naporima izborili s globalnim problemom, pandemijom koju je izazvao covid 19“ – kazao je načelnik Općine Foča u FBiH.