15 uposlenih goraždanskog Doma zdravlja u izolaciji

Nakon što je povrđeno da je vozač goraždanskog Doma zdravlja „dr. Isak Samokovlija“ pozitivan na korona virus, jučer je testirano više zdravstvenih radnika koji su bili s njim u kontaktu.

Među njima je i direktor ove zdravstvene ustanove dr. Edin Čengić koji je naglasio da su svi rezultati negativni

„ Prema epidemiloškoj procjeni, nakon što je utvrđen ovaj slučaj koronavirusa, testirano je još 18 osoba koje su bile s njim u bliskom kontaktu ili relativno bližem kontaktu unutar ustanove, rezultati su srećom negativni. U skladu sa procjenom epidemiologa, 15 zaposlenih u ovoj ustanovi  će ostati u samoizolaciji od dana kada su imali posljednji kontakt sa zaraženom osobom, tri osobe koje su imale vrlo kratak i površan  kontakt neće biti u izolaciji a među njima sam i ja“ – naglasio je dr. Čengić.

Obzirom da je značajan broj zdravstvenih radnika u izolaciji, istakao je da se to ne bi trebalo značajnije odraziti na funkcionisanje Doma zdravlja

„Neće biti nekih bitnih problema, u našim ambulantama, osim centralnog objekta, morat ćemo uvesti da radi samo jedna smjena do daljnjeg. Malo nam je problem tehnička služba jer su svi vozači u izolaciji, ali snalazimo se uz sve ove mjere koje poduzimamo i uz smanjen obim rada koji je svakako na snazi i uz razumjevanje naših građana. Ovi rezultati su najbolji dokaz za sve ove naše mjere zaštite koje smo poduzeli imaju efekta i da su adekvatni i da samo tako treba nastaviti. Građanima takođe savjet da se pridržavaju svih uputa i naredbi i neće biti problema“ – kazao je direktor Doma zdravlja „dr. Isak Samokovlija“ Goražde.