Ljubav ne trpi odgađanje: Koronavirus nije pokvario sreću mladenaca u Goraždu

Ljubav je jača od korone, poručio je danas mladi bračni par koji zbog pandemije koronavirusa nije želio odgoditi vjenčanje. Harisa Pašovića i Vildanu Moćević u gradskoj upravi Goražde vjenčala je matičarka Azra Valjevčić, a vjenčanju su mogli prisustvovati samo kumovi.

“Situacija je takva kakva jeste, sve oko nas je problematično, i u samom gradu, ali nismo željeli odgoditi vjenčanje”, kaže mladi bračni par.

Čestitke im je uputio i gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović, a sreću mladenaca nije ništa moglo pokvariti, pa ni činjenica da uz njih nisu bili najbliži prijatelji i rodbina. Vjeruju da će za slavlje biti prilika kada prođe virus. Sve su odgodili poštujući pravila, jedino ljubav ne trpi odgađanje.

“Mi nismo htjeli ništa da odgađamo, ljubav je jača od svega. Ljubav je jača i od korone”, poručio je mladi bračni par.

Već izvjesno vrijeme, od kada su na snazi mjere zabrane zbog pandemije koronavirusa, vjenčanja se u Gradskoj upravi odgađaju.

Haris i Vildana su prvi bračni par u Goraždu koji je svoju ljubav krunisao brakom u vrijeme pandemije, a danas su to učinili i Muamer Herak i Amira Nezir, te Anel Hastor i Nermina Nurak.