Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održala osmi nastavak 4. vanredne sjednice

Ministarstvo za privredu zaduženo da pripremi nacrt trogodišnjeg plana koji se odnosi na provedbu Zakona o unaprjeđenju lokalnog poslovanja

Pored informacije u vezi sa pojavom pandemije  koronavirusa (COVID-19), Vlada je na današnjoj sjednici, na prijedlog Kantonalnog štaba civilne zaštite Vlada BPK Goražde, usvojila odluku o odobravanju korištenja namjenskih sredstava ostvarenih po osnovu posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u iznosu od 10.174 KM.

Sredstva odobrena ovom odlukom namijenjena su za nabavku zaštitnih sredstava i opreme potrebne za provođenje mjera zaštite od koronavirusa (COVID-19), a za njenu realizaciju zadužena je Kantonalna uprava civilne zaštite BPK Goražde.

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na današnjoj sjednici usvojila je i izvještaj Kantonalne uprave civilne zaštite o dosadašnjem utrošku  namjenskih sredstava u iznosu od 12.503 KM.

Vlada je zadužila Ministarstvo za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde  da pripremi nacrt trogodišnjeg plana koji se odnosi na provedbu Zakona o unaprjeđenju  lokalnog poslovanja koji će predložiti Vladi BPK Goražde na usvajanje. Nakon donošenja trogodišnjeg plana,  Vlada će donijeti odluku o usvajanju Programa utroška sredstava  koji će sadržavati sve elemente, vrste i modele podsticaja i podrške privrednim subjektima na području BPK Goražde.