Prevent usljed novog slučaja zaraze COVID-19 u Goraždu, preduzima mjere prevencije

Uslijed saznanja o novom zabilježenom slučaju zaraze koronavirusom na području Prevent Goražda zaustavit će proizvodnju danas u drugoj smjeni, kako bi se izvršila dezinfekcija pogona i evidentirali potencijali kontakti sa zaraženom osobom koji će shodno uputama kriznog štaba ići u samoizolaciju.

Želimo naglasiti da se ovdje radi o preventivnim mjerama kojima želimo spriječiti mogućnost širenja zaraze među uposlenicima. Kako smo i ranije komunicirali, Prevent svakodnevno preduzema sve mjere dezinfekcije kako bi zaštitili zdravlje uposlenika, a istovremeno osigurali održivo poslovanje i radna mjesta. Proizvodnja se odvija smanjenim kapacitetima u dvije smjene da bi se osigurala propisana udaljenost, a do sada nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze u proizvodnim pogonima. Svi uposlenici koji su imali kontakt sa zaraženim osobama isti su prijavili i mi ćemo za sve dalje aktivnosti pratiti upute kriznog štaba i epidemiološke službe, te shodno tome organizirati i proizvodne aktivnosti.

Prevent u Goraždu je u ovim izazovnim vremenima većinu svojih kapacitete preusmjerio u proizvodnju zaštitne opreme za zdravstvene institucije u BiH, a naši uposlenici su i ovaj put pokazali izuzetan nivo profesionalnosti i predanosti. Trenutno nam je prioritet zaštiti njihovo zdravlje, dok ćemo u međuvremenu nastojati da i ovim okolnostima zadržimo radna mjesta i dugoročno održivo poslovanje.

 

gorazdeonline