Potraga za nestalim Branetom Neškovićem

Policija u Višegradu preduzima potrebne mjere i radnje radi pronalaska Braneta Neškovića, čiji je nestanak prijavljen prije tri dana. Ovaj 33-godišnjak se 25. aprila ove godine iz porodične kuće, koja se nalazi u selu Prisoje kod Vardišta, udaljio u nepoznatom pravcu.

– Svojoj sestri je 25. aprila u 20:30 sati poslao poruku putem društvenih mreža da ide od kuće kod djevojke u Višegrad, ali mu se od tada gubi svaki trag. Nešković je visine oko 1,80 metara, srednje tjelesne konstitucije, kratke svjetloplave kose i zelenih očiju. Na sebi je u momentu nestanka imao radnu uniformu firme “Omorika” plave boje i gumene čizme. Na tijelu ima specifičan ožiljak, dug skoro 10 centimetara, na lijevoj šaci u predjelu lijevog palca – saopćeno je danas iz Policijske uprave Foča.

Policajci su izvršili pretragu i pretres terena na dijelu teritorije općine Višegrad, i to sela Staniševac, Stolac, Vardište, Dobrun, Veletovo i drugih, a u potragu su se uključili i pripadnici Civilne zaštite, Jedinice Granične policije BiH, Vatrogasne jedinice, kao i radnici “Omorike“ Višegrad. Pretres terena se nastavlja i danas na području pograničnog dijela s Republikom Srbijom. Iz Policijske stanice Višegrad apeliraju da građani, ukoliko vide nestalog ili dođu do bilo kakvih saznanja o njemu, to prijave.