Ministar finansija u Vladi BPK Goražde Mirsad Agović najavio ostavku

Mirsad Agović, ministar finansija u Vladi BPK Goražde, danas je premijerki ovog kantona Aidi Obući najavio da će podnijeti ostavku na poziciju.

“Zvanično još uvijek ništa nismo dobili, ministar Agović je na odmoru, danas smo se čuli telefonom i on je najavio da će podnijeti ostavku iz privatnih razloga. Ostavka mi nije zvanično dostavljena, kratko smo razgovarali telefonom, vidjet ćemo šta dalje”, kazala nam je Aida Obuća, premijerka BPK Goražde.

Agović nam je kratko kazao da su razlozi najavljene ostavke potpuno privatne prirode te da nemaju veze sa politikom niti aktuelnom situacijom.

“Ja sam na odmoru jer imam privatnih obaveza, vjerovatno ću već u petak biti na sjednici Vlade, nisam još uvijek zvanično podnio ostavku, ali jesam najavio i sigurno ću svoj posao obavljati korektno do razrješenja. Ovdje nije nikakva politika u pitanju jer sam u vrlo korektnim odnosima i sa predsjednikom stranke koja me kandidovala Muhamedom Ramovićem i sa kompletnim timom Vlade na čelu sa premijerkom Aidom Obućom”, kazao nam je Agović.

Podsjetimo da je Mirsad Agović kao kandidat Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) poziciju ministra preuzeo početkom jula prošle godine, nakon neopozive ostavke Šemse Muslića, koji je s pozicije otišao također iz privatnih razloga.