Kantonalnoj bolnici dopremljen respirator

Kantonalnoj bolnici Goražde danas je dopremljen  respirator čiju je nabavku finansirala Evropska unija, u okviru programa pomoći BiH u borbi protiv koronavirusa, kojeg provodi UNDP. Riječ je o donaciji koja je od velikog značaja za ovu zdravstvenu ustanovu

„ Riječ je o kliničkom respiratoru čija donacija je od velikog značaja za ovu ustanovu  a sve to zahvaljujući saradnji Vlade BPK i UNDP-a koji su od početka pandemije uz nas i prethodno nam je dopremljen mobilni RTG aparat i zaštitna oprema. Sada je ova ustanova mnogo opremljenija i spremnija za borbu protiv Covida 19“ – naglasila je direktorica Kantonalne bolnice prim.dr Nermina Kamenica.

Premijerka BPK Aida Obuća istakla je da je riječ o nastavku dobre saradnje UNDP-a i Vlade BPK, kroz konkretnu pomoć misije EU u BiH.

„Nedavno smo dobili mobilni RTG asparat u vrijednost većoj od 160.000 KM a sada je dopremljen respirator koji će biti od velike koristi Kantonalnoj bolnici. Ova donacija EU se implementira kroz značajan projekat na nivou cijele BiH u koji je uključen i BPK Goražde. UNDP nas prati od samog početka i mi svakodnevno dobijamo i zaštitnu opremu koju distribuiramo medicinskim ustanovama“ – kazala je premijerka BPK Goražde.