Njemački grad Metman donirao zaštitna odijela PVJ Goražde

Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici (PVJ) Goražde danas su dopremljena zaštitna odijela. Vrijednu pomoć osigurao je bratski njemački grad Metman, a predstavnici gradske uprave tokom uručenja donacije najavili su i novu podršku ovoj jedinici, čiji angažman često prelazi lokalne i entitetske granice.

Gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović podsjetio je da je saradnja dva bratska grada koja traje dugi niz godina rezultirala i brojnim projektima koji su realizovani u proteklom periodu.

– Mi smo i prije pandemije uputili zahtjev prema bratskim općinama i gradovima da nam pomognu u opremanju PVJ i evo bratski Metman sa kojim dugi niz godina imamo dobru saradnju je obećao pomoći u opremanju naših vatrogasaca. Ovo je prva pošiljka koja sadrži 50 inteventnih odijela i sljedeće što smo planirali i dogovorali da realizujemo jeste nabavka specijalnog vatrogasnog vozila sa pokretnim merdevinama, što je potrebno našoj jedinici – naglasio je Ramović.

Dodao je da je riječ o značajnoj donaciji, imajući u vidu sve intervencije koje je u posljednje vrijeme imala PVJ Goražde

– Naša jedinica ima intervencije od Dobruna do Trnova, od Sokoca do Čajniča i nikada nismo odbili poziv da intervenišemo i s te strane nam je potrebna oprema i ova jedinica zaslužuje sve pohvale. Naravno, zahvalni smo gradu Metmanu na ovoj donaciji i dolazak njihovih predstavnika očekujemo čim se za to budu stekli uslovi – kazao je gradonačelnik Goražda.