Ernest Imamović, kandidat SDP-a za gradonačelnika Goražda

Ernest Imamović. aktuelni poslanik SDP-a u Kantonalnom parlamentu i predsjednik KO SDP-a Goražde kandidat je SD-Pa za gradonačelnika Goražda. Imamovićevu kandidaturu najvjerovatnije će podržati Naša stranka i Narod i pravda, a moguće je da će se ovom bloku pridružiti I druge stranke. Imamović je istakao da će u petak biti potpisan politički sporazum stranaka o zajedničkom nastupu I djelovanju na predstojećim lokalnim izborima sa konkretnim planovima I ciljevima koje će realizirati.

“Motivi za kandidaturu su činjenica da je ovom gradu potrebna promjena, prvenstveno zbog niza stvari koje su sami građani uočili u posljednje vrijeme. Građani konstanstvo pokazuju svoje nezadovoljstvo različitim rješenjima, pristupu problemima koji ih muče I žele promjene. Smatram da je pravo vrijeme I das u svi drugi imali priliku da ovom gradu pokažu da može bolje. Promjene su potrebne u svakom smislu, ja ne želim reći da u Goraždu nije ništa urađeno, ali sam ubjeđen da su mnoge stvari I mnogi projekti trebali biti urađeni daleko bolje i da su te mogućnosti izgubljene. Ono što nije dobro želimo potpuno promjentii, a ono čemu vlasti do danas nisu posvetile pažnju, mi ćemo uraditri”, kratko je izjavio Imamović. Ističe kako očekuje pobjed te da se ni najmanje ne plaši konkurencije.

“Što se tiče protukandidata ne plašim se konkurencije, mi imamo drugačiju viziju za Goražde I to ćemo predstaviti vrlo brzo”, kaže Imamović. Nosilac liste SDP-a na predstojećim izborima je Alen Selimović, predsjenik općinske organizacije ove stranke u Goraždu.