Esed Radeljaš ponovo želi u politiku, kandidirao se za načelnika u Ustikolini

Esed Radeljaš, osnivač Stranke za bolje Goražde, bivši zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i ministar u Goraždu, ponovo je kandidat ove stranke za načelnika Općine Foča u FBiH (Ustikolina).

Radeljaš je bio kandidat za načelnika ove općine i prije četiri godine kada je izgubio od aktuelnog načelnika Zijada Kunovca iz SDA.

Do sada je poznato da će u utrci za načelnika ove općine uz Radeljaša biti Mensud Borović iz SDA, bivši poslanik ove stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i Mujo Sofradžija, predsjednik Mjesne zajednice Cvilin, koji se kandidovao kao nezavisni kandidat.

Kandidature za načelnika prijavile su i A-SDA i SBB, no još uvijek nije poznato da li će imati i kandidate za načelnika.

Poznavaoci prilika u Ustikolini kažu da će utrka za prvog čovjeka ove općine biti veoma neizvjesna.

Radeljašu je, bar kako je tada naveo u intervjuu za Klix.ba, jedan od motiva za kandidaturu na prošlim izborima za načelnika Općine Foča u FBiH bio upravo Mesud Borović, za kojeg je istakao da je glavni zagovarač njegove smjene s pozicije tadašnjeg ministra privrede BPK Goražde.

Radeljaš, čiju su političku karijeru istovremeno obilježile značajne pozicije koje je obnašao, ali i brojni sudski sporovi, još se nije oglasio u javnosti u vezi s novom kandidaturom.

Za sada je poznato da se Stranka za bolje Goražde kandidovala na izborima u Foči u FBiH i Doboju.