Goražde preokretom do prve pobjede na startu Doigravanja

Rukometaši Goražda na domaćem terenu savladali su ekipu RK Iskra iz Bugojna, a u okviru prvog kola Doigravanja za Premijer ligu Bosne i Hercegovine, rezultatom 28:25 (14:15).

Do početnog vodstva stigli su gostujući rukometaši, ali domaćini ubrzo dolaze do poravnanja rezultata. Uslijedila je ujednačena borba, igralo se gol za gol, a ekipe su se smjenjivale u vodstvu. Sve do 13. minute gosti su imali prednost, kada domaćini stižu do poravnanja a potom i do preokreta rezultata 7:6.

Ipak, Bugojanci ne dozvoljavaju domaćinima da se odlijepe, pa u 21. minuti ponovo preuzimaju rezultatsku inicijativu 9:10.

Odlaze gosti iz Goražda pri kraju prvog dijela i na plus četiri, u 27. minuti 11:15, ali domaćini do kraja prvog dijela uspjevaju smanjiti zaostatak na samo minus jedan, pa se na pauzu odlazi kod rezultata 14:15.

I na startu drugog dijela, grčevita borba, igralo se gol za gol, sve do 39. minute kada domaćini odlaze na plus dva pogotka prednosti 19:17. Imali su domaćini i plus šest u 51. minuti susreta kod rezultata 25:19. Do kraja susreta gosti iz Bugojna uspjevaju smanjit zaostatak na konačnih 28:25.

U domaćem sastavu najefikasniji su bili Bukva Ajdin sa šest i Delić Damir sa pet postignutih pogodaka. Po četiri su dodali Žiga Tarik i Marić Armin.

Na drugoj strani Vokši Ivan bio je najbolji strijelac susreta sa deset postignutih pogodaka.

Svijet rukometa