Haris Fidahić novi trener ŽRK Goražde

Rukometašice Goražda u novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ulaze sa novim trenerom Harisom Fidahićem. Na sastanku upravnog odbora  Ženskog rukometnog kluba Goražde donesena je odluka da se pruži šansa ovom mladom i perspektivnom treneru.

Haris Fidahić je rođen 16.01.1991.godine u Goraždu. Odrastao u rukometnoj porodici , od 7 godine se počeo baviti rukometom. Iako mlad,ostvario je mnoge uspjehe kao igrač ali i kao trener. Svoju igračku karijeru je započeo u MRK Goražde a trenutno igra u RK Radnički.

Nastupao je i za Kadetsku reprezentaciju BiH s kojom je učestvovao na Evropskom prvenstvu u Češkoj. Kao igrač osvojio Kup BiH sa ekipom MRK Goražde. Od 2012 godine se počeo baviti trenerskim poslom kao trener u omladinskim selekcijama RK Radnički.

Kao trener sa kadetskom selekcijom osvojio treće mjesto na Državnom prvenstvu u Ljubuškom, prvo mjesto sa Juniorima u Maglaju, uspjesi u Omladinskoj ligi kao i na brojnim Međunarodnim turnirima.

Već šest godina aktivno učestvuje kao trener na rukometnom kampu Jasmin Mrkonja. Mlad i perspektivan trener kojem želimo puno sreće i uspjeha u radu.

Uprava Ženskog rukometnog kluba Goražde se na dosadašnjem radu i uspjesima zahvaljuje Emini Mujagić, koja zbog privatnih razloga nije u mogučnosti da obavlja funkciju trenera.