Nepoznati počinioci pokušali uništiti šadrvane na izletištu Sadba

Goraždansko udruženje “Val” potrudilo se da od izletišta Sadba kraj Drine napravi reprezentativno mjesto za odmor i rekreaciju, no prošlog vikenda su neugodno iznenađeni jer su nepoznati počinioci pokušali razvaliti drvene klupe i mobilijar. Dijelove su koristili za loženje vatre. Nažalost, do jutra niko nije primjetio šta se dešava, te događaj niie prijavljen policiji. Reagovali su članovi udruženja koji su prethodnih mjeseci nesebično radili na uređenju izletišta.

“Živimo u 21vijeku, u vremenu kad težimo za nečim boljim, a nismo još ni naučili osnovnu kulturu ponašanja. Nismo naučili biti zadovoljni onim što imamo i da cijenimo ono što nam se pruži. Mi ne zaslužujemo ni bolje ni više od ovoga trenutnog sve dok ima ovakvih pojedinaca koji će gaziti po tuđem radu. Mi pripadamo onim građanima koji žele svojim radom da promjene bar minimum uslova za život na bolje u našem gradu. Nećemo posustati i zato apelujemo na građane da osude vandalsko narušavanje javnog dobra grada Goražda ma gdje god se to desilo. Prijavite svaki čin narušavanja javne imovine, ako ništa produžit ćete mu vijek trajanja (npr.ovom šadrvanu). Ne krši ne razvaljuj, čuvaj i uživaj”, poručili sui z Vala.

Članovi goraždanskog udruženja za ekologiju i rekreaciju “Val” proteklih nekoliko mjeseci na obali Drine u naselju Sadba uredili su potpuno zapušteno izletište, postavili šadrvane i klupe kako bi izletnici mogli uživati u prekrasnoj prirodi u ovom dijelu BIH.