Novi skandal na bh. rukometnim terenima: Krivaja u Goraždu igrala sa osam igrača

Rukometaši Krivaje i Iskre su kolo prije kraja doigravanja za ostanak odnosno promociju u Premijer ligu BiH osigurali nastupe u najjačem rangu i naredne sezone, ali jedan skandalozan detalj s meča u Goraždu zasjenio je sve druge.

Krivaja je u gostima pobijedila pobijedila Goražde rezultatom 37:32, a u meču kojim su osigurali prvo mjesto na tabeli doigravanja u jednom trenutku su koristili čak osam igrača na terenu.

Naime, tri minute prije kraja meča, kod rezultata 31:34 za goste, na terenu se nalazilo sedam igrača i golman Krivaje koji su branili čak dva napada ekipe Goražda. I na kraju odbranili.

Tek u nastavku akcije, kada su krenuli u napad, shvatili su da su se “preračunali” te su do kraja meča ipak igrali sa šest igrača i golmanom kako i nalažu pravila.

Zanimljivo da se u trenutku incidenta sudije nisu oglašavale, baš kao i niko iz domaće ekipe. Trenutak incidenta može se vidjeti na 1:45 u priloženom videu.

Podsjetimo, skandal je viđen i nedavno na meču odigranom u Bugojnu između Iskre i Krivaje. Tada je sredinom prvog poluvremena domaća ekipa preko mobitela dobila dopis od Rukometnog saveza BiH da Benjamin Čičkušić može nastupati pa je ovaj rukometaš praktično s tribina zaigrao, iako prije meča uopšte nije bio u zapisniku.

Inače, Krivaja nakon pet odigranih kola ima deset bodova, Iskra šest, Bosna četiri, dok je Goražde skupilo dva boda. Krivaja je osigurala prvo mjesto, a Iskra drugo zbog boljeg međusobnog duela. Nova sezona Premijer lige počinje 26. septembra.

klix.ba