ODRŽAN 25. MEMORIJALNI MEĐUNARODNI RUKOMETNI TURNIR ”MEVZETA PERLA – BALJA” U GORAŽDU

U sklopu programa obilježavanja 18. septembra – Dana Grada Goražda i BPK-a, u organizaciji Ženskog rukometnog kluba Goražde održan je 25. po redu Međunarodni memorijalni rukometni turnir koji nosi naziv ”Mevzeta Perla – Balja” i održava se u znak sjećanja na jednu od najuspješnijih rukometašica u istoriji ženskog rukometa u Goraždu, sportašicu koja je ostavila trajan trag u ovom gradu, igrom i ukupnim odnosom prema sportu, klubu, sugrađanima. Njoj u spomen i čast, u Goraždu su se susrele rukometašice iz tri ekipe i nadmetale se za medalje i pahare.

Turnir je osvojila ekipa RK ”Levalea 2010” iz Nikšića (Crna Gora) koja je pokazala najviše tokom turnira pobjedivši ekipu ŽRK ”Hrasnica” rezultatom 46:11, dok su ekipu domaćina ŽRK ”Goražde” savladali sa 33:21. ŽRK ”Goražde” je pobjedila ekipu ŽRK ”Hrasnica” 29:26, te im je tako pripalo drugo mjesto.

Najbolji strijelac turnira je Ena Hasibović iz ekipe ŽRK ”Hrasnica”, za najboljeg golmana proglašena je Mina Mandić iz pobjedničke ekipe RK ”Levalea 2010” iz Nikšića. Prema odluci posebnog sportskog žirijia najbolja igračica turnira i rukometašica koja svojom igrom najviše podsjeća na Mevzetu Perlu Balju je Anera Barut iz ekipe domaćina ŽRK ”Goražde”.

gorazde.ba