Savez za sport i rekreaciju invalida BPK Goražde najbolji na turnirima

Savez za sport i rekreaciju invalida BPK Goražde imao je najviše uspjeha na tradicionalnim takmičenjima invalida u sportskom ribolovu „Elvedin Čakal Čaka“ i „Mujo Peštek Tito“.

U organizaciji Saveza za sport i rekreaciju invalida BPK-a Goražde, a u sklopu programa obilježavanja 18. septembra Dana  BPK-a i Grada Goražde na ribarskoj stazi u mjesnoj zajednici Sadba održana su takmičenja invalida BiH u sportskom ribolovu.  Na takmičenju „Elvedin Čakal Čaka“ prvo mjesto osvojila je ekipa domaćina, drugo je pripalo Savezu za sport i rekreaciju invalida Brčko Distrikta, treće je osvojio Savez Tuzlanskog, četvrto sarajevskog i peto Zeničko –dobojskog kantona.

U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Nermin Džebo iz Goražda, drugo Ante Jelić iz Brčkog i treće Ibrahim Kulin takođe iz Goražda. Ekipa saveza za sport i rekreaciju invalida BPK pobjednik je i državnog KUP-a Mujo Peštek Tito, drugo je pripalo savezu Tuzlanskog kantona, a treće Brčko Distriktu. I u pojedinačnoj konkurenciji dominirali su Goraždani koji su osvojili prva tri mjesta – Nermin Džebo, Edvin Džambegović i Ibrahim Kulin.