Goraždani u drive-in kinu uživali u projekciji filma “Baby Driver”

Goraždani su večeras iz svojih automobila uživali u projekciji filma “Baby Driver” na platou ispred trgovačkog centra Bingo čime je otvoreno jesenje izdanje CINEA Film Experience turneje.

Kino za auta-CINEA Drive-in Cinema Goražde prvi put je organiziran u Goraždu kao svojevrstan poklon ljubiteljima filma uz 18.septembra Dana BPK i grada Goražda, pa je veliki broj zainteresovanih u ovoj projekciji uživao besplatno jer je organizovana pod pokroviteljstvom Vlade BPK Goražde.

“Goražde je prva stanica ove turneje i zaista zahvalnost svima koji su omogućili besplatnu projekciju u okviru obilježavanja Dana BPK i grada Goražda. Drago mi je da smo uspjeli u tome, a “Baby Driver” je jedan od najboljih akconih filmova koji ima bogat festivalski život. U Goraždu je ovo prvi put da se organizuje jedan potpuno novi koncept gledanja filma koji ni kiša ni vjetar ne može omesti. Bila je zaista velika zaintersovanost tako da smo na jednom sastanku koji smo imali sa ministrom kulture dogovorili da to bude tek početak i najava novog kino koncepta u Goraždu tako da će ovaj grad biti naša stalna lokacija za prikazivanje filmova”, izjavio je Kenan Musić, organizator projekcije.

Drive-in Cinema program naišao je na veliko zanimanje publike ne samo u Goraždu gdje se dešava prvi put već širom BIH gdje publika želi nešto slično u svom gradu pa je iz tih razloga pokrenuta platforma CINEA Film Expereience, koja će osim u gradu na Drini prva kina za auta omogućiti u Zenici i Mostaru.