ZAVRŠENI RADOVI NA IZGRADNJI SISTEMA VODOSNABDIJEVANJA NASELJA GORNJE BARE

Nakon što je potpisan Ugovor o ustupanju radova na izgradnji sistema vodosnabdijevanja naselja Gornje Bare sa firmom Kaja company d.o.o. i Bosnaplast d.o.o. Sarajevo završeni su radovi na izgradnji pomenutog sistema vodosnadbijevanja.

Riječ je o projektu izgradnje vodovoda kojim se obezbijedilo konstantno sandbijevanje vodom samog naselja, obzirom da je proteklih godina tokom ljeta dolazilo do problema u vodosabdijevanju. Ukupna vrijednost projekta je oko 240.000,00 KM, za koji su sredstva obezbijedili Vlada BPK-a, Fond za zaštitu okoliš FBiH i Grad Goražde.

Povodom završetka radova Gornje Bare danas je posjetio gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović sa saradnicima koji je pritom istakao veliki značaj implementacije ovog Projekta kojim će se obezbijediti redovno sandbijevanje vodom pomenutog naselja – ”Sretni što smo završili projekat izgradnje vodovoda na području mjesne zajednice Goražde III i da su građani zadovoljni. Ostale su nam još tri kuće koje nisu priključene i evo danas ćemo i to da riješimo. Ovakvi projekti su nam prioritetni i mi u narednom periodu kada je upitanju vodosnadbijevanje planiramo da riješimo i naselja Budići, Gornji Obarak, zatim Osanicu. Drago mi je i da ide potpisivanje ugovora za realizaciju projekta zamjene cijevi potisnog cjevovoda Vitkovići – Goražde. ”

Da je za građane naselja Gore Bare ovo veoma bitan projekat kazao je predsjednik Savjeta mjesne zajednice Goražde III, Ramiz Ridžal – ”Realizacijom ovog projekta riješili smo probleme u vodosnadbijevanju stanovnika Gornje Bara. Na ovaj vodovod priključeno je oko 70 kuća, gdje su Fočanska ulica i ulica Radeta Jovanovića potpuno rješene, a imale su dugogodišnji problem u vodosnadbijevanju. Koristim priliku da se zahvalim Gradu Goraždu i Vladi BPK-a koji su finasirali ovaj projekat.”

O projektu u izjavi za medije govorio je i direktor JKP ”6. mart” Sadik Silajdžić – ”Ovo je zaista opravdan projekat i JKP ”6. mart” četiri dana radi na priključcima korisnika ostalo je još par kuća i to će se riješiti. Ovom prilikom zahvaljujem se Gradu Goraždu i BPK-a na razumjevanju što se rješili problem u vodosnadbijevanju ovog naselja.”

I građani naselja Gornje Bare nisu krili zadovoljstvo realizacijom pomenutog projekta što je naglasio Mirsad Halilović – ” Ovdje sam doselio 1987. godine i uvijek sam imao problema i patili smo se sa nedostatkom vode. Presretan sam da smo konačno dobili vodu, jer smo se godinama patili. Imao sam izvor koji je bio slab i nisam imao vode, pokušavali smo i tražili da nam se riješi problem i evo izašli su nam u susret. Zahvalio bi se Gradonačelniku i svima onima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta. ”