Pregled sportskih aktuelnosti

Fudbaleri Goražda poraženi su od Radnika iz Hadžića  u 8. kolu Prve lige FBiH. NK Kolina zabilježio je pobjedu, dok je Azot odigrao nerješeno u okviru Druge lige centar. Do vrijednih bodova došle su i nogometašice SFK Libero….

U okviru 8. Kola Prve lige FBiH fudbaleri Goražda na domaćem terenu  poraženi su od ekipe Radnika iz Hadžića rezultatom 1:3, a svi golovi postignuti su u prvom poluvremenu.  Gosti iz Hadžića su preko dvostrukog strijelca Memića otišli na dva gola prednosti, Hrelja je vratio domaće u igri, a konačan rezultat postavio je Buljubašić.  FK Goražde trenutno je na 11 mjestu tabele sa devet bodova, a u narednom kolu 3.oktobra gostuje kod Igmana.

U okviru 8.kola Druge lige Centar Nogometaši Koline zabilježili su pobjedu nad ekipom NK Usora, rezultatom 2 :1. Kolina je na 9 mjestu tabele sa 12 bodova, a u narednom kolu gostuje kod ekipe Borca.

Nogometaši Azota na gostujućem terenu kod ekipe Sašk Napretka odigrali su nerješeno 3 : 3 i tako došli do jednog boda. U timu Azota su zadovoljni prikazanim na utakmici obzirom da je riječ o direktnom konkurentu za opstanak. Očekuju da će doći do nova tri boda u narednoj utakmici u kojoj su apsolutni favorit. U nedjelju Azot dočekuje Pobjedu iz Tešanjke koja ima samo jedan bod, dok je Azot na 13 mjestu tabele sa četiri boda.

Do vrijednih bodova došla je ekipa SFK Libero koja je u okviru  5. kola Prve ženske nogometne lige FBiH u Livnu savladala ekipu Troglava rezultatom 1:4, poluvrijeme 0:2. Golove su postigle ,  po jedan Branka Cvijetić i Irma Smajić te dva Milena Đurđević. Ovom pobjedom ekipa Libera se izjednačila   na 1.mjestu sa ekipom Širokog Brijega uz isti broj bodova i bez poraza.U slijedećem kolu dočekuje ekipu Sarajeva.

Goraždanski atletičari Emir Hastor i Zaim Šuman  na III po redu Uličnoj utrci u Kaknju, u veoma jakoj konkurenciji osvojili su četvrto i peto mjesto. Istog dana Goraždani su  nastupili i na jakom međunarodnom atletskom mitingu na Sokocu. Emir Hastor je na trci na 800 m osvojio treće mjesto, a Goraždani su treće mjesto i bronzanu medalju osvojili i u kategoriji muška štafeta 4x100m.